Rss vr. 2 [Guia d'ús]

  • Published on
    16-Jan-2017

  • View
    113

  • Download
    2

Transcript

PUBMED

Guia ds de RSSDuraci del tutorial: 11versi 2 | 16/02/2016

RSS (Really Simple Syndication) s un format XML que permet difondre de forma automtica i gratuta informaci actualitzada a interessats que shan subscrit a una font de continguts.

Agregador de RSS de The Lancet

Agregador de RSS de la National Guideline Clearinghouse

RSS del TermCATRSS de la Asociacin Espaola de Urologa

A la Biblioteca digital del nostre Hospital tamb senllacen els feeds o agregadors RSS de les revistes

Variants de la icona de RSS

Per rebre les actualitzacions dels diferents canals dinformaci amb RSS hem de tenir per exemple un compte a DIGG o a FEEDLY. Hi ha programes de correu-e com Outlook o comptes de correu-e com Yahoo, que incorporen un lector de RSS.

Fuentes RSS integrat en el programa Outlook de Microsoft.

Lector RSS de www.digg.com/reader. s una plataforma gratuta que noms ens demana un nom dusuari i una clau per obrir el compte.Un cop activats els diferents agregadors, p.e. de revistes, rebrem les actualitzacions en forma denllaos.

Lector RSS de www.feedly.com/Tamb noms ens demana un nom dusuari i una clau per obrir el compte. Es pot obrir amb el compte de Google.De manera similar al correu-e, els agregadors es consulten com si fossin missatges i es marquen com a llegits o favorits, etc.

Laspecte del lector delements RSS s molt semblant al duna bstia de correu-e

Podem veure els enllaos de nous articles en el lector de RSS. Quan tenim accs a la subscripci podrem veure loriginal seguint lenlla.

A Digg es poden incorporar agregadors massivament des dun fitxer OPML o b un per un amb el buscador amb el bot Add

Un cop incorporat lagregador dactualitzacions de la revista podem afegir-lo a una carpeta Revistes o a una carpeta nova amb qualsevol altre nom.

Elaborat per: Marta-R. Domnguez Senra (mrdoming@vhebron.net)