Pedro vr.3 [Guia d'ús]

  • Published on
    16-Jan-2017

  • View
    114

  • Download
    0

Transcript

Diapositiva 1

Guia dsDuraci: 7 vr. 3 19/01/2016

PEDro s lacrnim de Physiotherapy Evidence Database, produda pel Centre for Evidence-Based Physiotherapy del The George Institute for Global Health de Australia des del 1999.PEDro est patrocinada per la Australian Physiotherapy Association i collabora amb associacions professionals de diferents pasos inclosa lAsociacin Espaola de Fisioterapeutas.

s una base de dades daccs gratut a travs del web http://www.pedro.org.au/spanish/Cont ms de 32.000 assaigs aleatoris controlats, revisions sistemtiques i guies de prctica clnica de Fisioterpia.A cada assaig, revisi o guia, PEDro dna detalls bibliogrfics, el resum i un enlla al text complet, quan s possible.

Sherrington C, et al. Ten years of evidence to guide physio-therapy interventions: Physiotherapy Evidence Database (PEDro). Br J Sports Med. 2010; 44(12): 836-837 PMID: 19846426

Temes dominants: TraumatologiaReumatologiaOrtopdiaEl 90% dels documents sn en angls

Physical Therapy 2011 ; 91 (2): 190-197

Michaleff ZA, Costa LOP, Moseley AM, Maher CG, Elkins MR, Herbert RD, Sherrington C. CENTRAL, PEDro, PubMed, and EMBASE are the most comprehensive databases indexing randomized controlled trials of Physical Therapy interventions. PMID: 21148259CENTRAL i PEDro en un estudi fet lany 2011 mostraven ser les bases de dades amb millor cobertura pels assaigs controlats dintervencions en Fisioterpia.

Cerca simple dun terme o frase, en angls: sciatic pain

Als resultats, apareixen primer les revisions sistemtiques i desprs els assaigs clnics ordenats per una puntuaci establerta d1 a 10 segons lEscala PEDro, que considera la credibilitat i laplicabilitat.

A una cerca avanada cada element que introdum limita ms les possibilitats, restringeix els resultatsAlguns camps, com THERAPY, ofereixen un men desplegable amb termes predeterminats, on podem seleccionar p.e. la acupuntura.

Llevat de rares excepcions, la disponibilitat de les guies de prctica clnica s total, es troben en accs obert lliure. A travs dels enllaos (PubMed, publisher, etc.) podrem accedir al document ntegre.

Si escrivim truncadament asthm* cerca tot el que comena aix (asthma, asthme, asthmatique, etc.)Un asterisc inicial permet recuperar tot el que acaba amb una determinada seqncia de lletres: *edema recupera tots els registres on es troben les paraules lymphoedema, lymphedema, edemaUn signe igual inicial permet restringir la cerca al terme precs (=asthma)

Els resultats seleccionats poden ser imprimits a travs de les eines del navegador (Explorer, Chrome, etc.)

PEDro ofereix la possibilitat de conservar els resultats enviant-los a un compte de correu electrnic o crear un arxiu dextensi *.ris estndard que es deixa exportar a diversos gestors de bibliografia.

Elaborat per: Marta-R. Domnguez (mrdoming@vhebron.net)