CINAHL vr. 3 [Guia d'ús]

  • Published on
    10-Feb-2017

  • View
    122

  • Download
    2

Transcript

Diapositiva 1

Guia dsDuraci: 13vr. 3 07/01/2016

CINAHL (Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature) indexa 3.000 revistes dInfermeria i camps relacionats.La base de dades cont 2.9 milions de registres des del 1981 fins a lactualitat.Hi ha 70 revistes amb el text complet, ms les que t subscrites la Biblioteca.Addicionalment permet accedir a daltres informacions (llibres, comunicacions, webs, etc.)

La primera pantalla, per defecte, s la de CERCA AVANADA, que permet introduir moltes condiciones.

Clicant al men NUEVA BSQUEDA sempre tornarem a la pantalla principal

Crear un compte no s obligatori. Ens exigeix noms donar un nom i una adrea de correu electrnic, per ens permet:Compartir carpetes de resultats amb altres usuarisRebre alertes al correu electrnic sobre temes concretsSubscriurens a les actualitzacions duna determinada revista via el seu RSS (agregador de notcies)

Al men Publicaciones podem:Consultar la llista de revistes per ttols o temes. Activar el canal RSS dalertes duna determinada revista (per rebre avs de noves actualitzacions).Limitar una cerca a les revistes triades amb el bot AADIR.

La opci de triar una revista determinada o diverses revistes ens permet limitar la cerca per publicacions

Es pot triar lidioma de la interfcie en castell per CINAHL sinterroga en angls.

A la cerca bsica podem limitar la cerca si despleguem Opciones de bsqueda, amb ajuda dels mens desplegables i els botons dopci (per lany de publicaci, el gnere, si hi ha accs al text complet, etc.)

Tamb es poden refinar els resultats obtinguts a travs del men a lesquerra, aplicant els lmits que sofereixen.

Podem reordenar els resultats per la seva rellevncia.

Destaquem al men Compartir la possibilitat de fer s del compte personal per crear alertes de correu o RSS, etc. Tamb hi ha els botons de les xarxes socials habituals.

Cada registre t etiquetes que sn navegables i eines que permeten imprimir-lo, exportar-lo, etc. Algunes eines noms funcionen si hem creat un compte i est obert.

182 resultatsLa bsqueda neck pain AND physiotherapy ens tornar documents on coincideixin els dos conceptes: dolor cervical i fisioterpia.Saconsella plantejar la cerca metdicament, en termes generals i desprs restringir, per poder detectar possibles errors.

Podem fer servir els operadors booleans AND, OR i NOT.

Entre els possibles descriptors triem Catheterization i amb el bot EXPLODE activat obtindrem una vista dels descriptors que inclou i dels resultats totals reunits.Els encapalaments o descriptors propis de CINAHL sn els termes amb que sindexen els documents i serveixen per fer cerques molt metdiques.

Activem els tres botons que permeten seleccionar tots els termes que es troben a la branca Arthroplasty, Replacement (sigui de maluc, de genoll, de colze, etc.) que tinguin el subencapalament Nursing relatiu a cures dinfermeria.

Tamb podem refinar les cerques condicionant un camp on recuperar un terme, per exemple el del ttol.

Sobre CINAHL (en angls)Ms informaci

Elaborat per: Marta-R. Domnguez (mrdoming@vhebron.net)