Introducci de la Informtica

  • Published on
    28-Mar-2016

  • View
    214

  • Download
    1

DESCRIPTION

Andrea Ajenjo Mar Gradol

Transcript

Introducci a la Informtica.

1.- Busca la definici del terme INFORMTICA a Internet.

El vocable informtica prov de l'alemany informatik encunyat per Karl Steinbuch en 1957. Prompte, adaptacions locals del terme van aparixer en francs, itali, espanyol, romans, portugus i holands, entre altres llenges, referint-se a l'aplicaci de les computadores per a emmagatzemar i processar la informacin.2.- Busca informaci sobre les parts dun ordinador:

Memria ; Es referix a part dels components que integren una computadora. Sn dispositius que retenen dades informtics durant algun interval de temps. Unitats dentrada i eixida ; Sn aquells que permeten la comunicaci entre la computadora i l'usuari. Unitat Central de Processament (CPU) ; s el component del computador i altres dispositius programables, que interpreta les instruccions contingudes en els programes i processa les dades. BUS ; Es el conjunt de connexions fsiques que poden compartir-se amb mltiples components de maquinari perqu es comuniquen entre si.3.- Llig larticle de lArquitectura Von Neumann que trobars a la Viquipdia, i contesta: qu s l'arquitectura Von Neumann?, per qu es diu que s menys segura que l'arquitectura Harvard?

L'arquitectura de von Neumann s una famlia d'arquitectures de computadores que utilitzen el mateix dispositiu d'emmagatzemament tant per a les instruccions com per a les dades.

A diferencia de larquitectura de Von Neumann, larquitectura Harvard feia referncia a les arquitectures de computadores que utilitzaven dispositius d'emmagatzemament fsicament separats per a les instruccions i per a les dades.4.- Digues les diferncies entre els termes maquinari (hardware) i programari(software). Posa diversos exemples de cadascun dells i classificals.

Maquinari(Hardware): Correspon a totes les parts fsiques i tangibles d'una computadora. Programari(Software): Equipament lgic o suport lgic d'una computadora.5.- Qu sn els perifrics?

Els perifrics sn tots aquells dispositius que, tot i formar part de l'ordinador, es troben fora del contenidor principal.6.- Fes els exercicis dautoavaluaci que trobars fent clic en els diferents apartats de la taula.

Quan ho tingues, cpia aquesta graella i enganxa-la al teu document de text, desprs ompli-la.

Introducci a la Informtica.

Andrea Ajenjo Rodrguez Mar Gradol Giner 4tC