galdetegia

  • Published on
    15-Aug-2014

  • View
    135

  • Download
    25

DESCRIPTION

atariko proba edo galdetegi baten eredua

Transcript

AURKIBIDEA.doc 1. a) b) c) d) 2. a) b) c) d) 3. a) b) c) d) 4. a) b) c) d) 5. a) b) c) d) 6. a) b) c) d) 7. Zein ez da animalia gazte bat? Idia Txahala Txerrikumea Arkumea Zein ez da fruitua? Sagarra Madaria Intxaurra Geriza Horrek mundu guztia maite du oso ............. da eta. maitakorra maitagarria maitalea amorantea Eskarmentua. Zer esan nahi du? Pertsona bati ikas dezan jartzen zaion zigorra Animaliek eduki ohi duten gaisotasun mota Jardunean lortzen den esperientzia Esklabuek jasaten duten egoera larri eta krudela Zure emaztearen amaren senarra zer da zurea? aitita osaba amaginarreba aitaginarreba Beti ibiltzen da izerdi patsetan, beraz... izerbera da odolberoa da patxadatsua da izerkaria da Ondoko zerrendetatik hiru ondo daude, baina batek tokiz kanpoko izen bat darama. Zein da zerrenda hori? Izter-txokoa, ukondoa, be-kokia, galtzarpea. Elurra, kazkabarra, elur bustia, euria. Haritza, pagoa, txepetxa, erramua. Txakur hori ardiak zaintzeko berezia da. Zer da? Artzai-txakurra Ardien txakurra Ardietarako txakurra Txakur artzaina Ekintza baten arima eta eragile den pertsona suziria sustagarria eratzailea sustatzailea Zein da hurrengoetan sailkapena gazteenetik zaharrenera? Haurra, jaioberria, agurea, gaztea, gizona Jaioberria, gaztea, haurra, agurea, gizona Jaioberria, aura, gaztea, gizona, agurea Agurea, gizona, gaztea, jaioberria, haurraa) Karrika, errepidea, bidezidorra, autopistab) c) d) 8. a) b) c) d) 9. a) b) c) d) 10. a) b) c) d)11. EEBB. Zer esan nahi du?a) b) c) d)Euskadi Buru Batzarra Europako Batasuna Estatu Batuak Erresuma Batua12. Ondoko zerrendetatik hiru ondo daude, baina batek tokiz kanpoko izen bat darama. Zein da zerrenda hori? a) onddoa, kuletoa, gibelur-dina, galanperna b) ordezkaritza, egoitza nagu-sia, bulegoa, idazkaritza c) lepoa, sorbalda, laidoa, zangoa d) beruna, burdina, urrea, zilarra 13. a) b) c) d) 14. a) b) c) d) 15. a) b) c) d) 16. a) b) c) d) 17. a) b) c) d) Zein ez da emakumezkoa? Izekoa suhia alaba lehengusina Hauetako zein ez da ur gezatakoa? marrazoa legatza izurdia amuarraina Txerriki, idiki, odolki hitzek zer adierazten dute? portaera desegoki bat zenbait animaliarekiko kon-painia haragi edo janari-mota bat animalia gazteak, kumeak Oso erraz atxeki edo eransten den gauza: lokarria itsaskorra atxekigailua itsaskia Zein jan ohi da egosi gabe? indabak dilistak mazustak lekak18. Ondoko zerrendetatik hiru ondo daude, baina batek tokiz kanpoko izen bat darama. Zein da zerrenda hori? a) okela, ogia, fruta, satorra b) liburua, aldizkaria, egun-karia, txostena c) lapitza, luma, klariona, boligrafoa d) mendixka, muinoa, gaina, hegia 19. a) b) c) d) 20. a) b) c) d) Gurean .................... gosaltzen da, soil-soilik. behi esnea behikia esne behia esnearekin Gure aldizkariak mila ........... lortu ditu dagoeneko. erostari harpidedun bazkide harpideZUZENKETA ORRIA: 1. a / 2. d / 3. a / 4. c / 5. d / 6. a / 7. d / 8. a / 9. d / 10. c / 11. c / 12. c / 13. b / 14. d / 15. c / 16. b / 17. c / 18. a / 19. b / 20. d /21. a) b) c) d) 22. a) b) c) d) 23. a) b) c) d) 24. a) b) c) d) 25. a) b) c) d) 26. a) b) c) d) 27. a) b) c) d) 28. a) b) c) d) 29. a) b) c) d) 30. a) b) c) d)Usain txarra eta jasangaitza: (lexikoa) kiratsa lurrina adurra bafada Zein hitz bikote ez da egokia? (lexikoa) Euri sargoria Zama astuna Matxura larria Eguraldi nahasia Hauetako bat ez da jakia. Zein da? (lexikoa) idikia saiheskia tripakia zazpikia Zelan deitzen zaio leku eguzkitsuari? (lexikoa) laiotza ospela argialdea egutera ... samarra izan arren, azkenean ikasi dut bizikletan ibiltzen (lexikoa) Moldakaitz Moldagarri Moldaezin Moldakor Perretxiko ... erakusketa antolatu dute. Aukeratu hitz egokia (lexikoa) hiltzaileen hilkorren hilgarrien hilezkorren Zein hitz bikote ez da egokia? (lexikoa) Ume mizkina Gizon baldarra Emakume petrala Agure oskola Nola deritzo langile-multzoari? (lexikoa) langilegoa langintza langileria langarria Mukiak kentzeko... Osatu esaldia (lexikoa) zintz egiten da zuntz egiten da zotz egiten da zurrun egiten da Hori da amorrua hori! Hori ... egin diona sartu denari! (lexikoa) begirakunea begirunea begikoa begiramena31. Komunikabideek egungo gizartean duten eragina ez da... (lexikoa) a) nolanahikoa b) nolabaitekoac) d) 32. a) b) c) d)hala-nolakoa nonbaitekoa Film hori ez da ona, ... baizik (lexikoa) erdipurdikoa hala-nolakoa halabeharrekoa ertaina33.Hurrengo hitz bikoteetako zein ez da egokia? (lexikoa)a) b) c) d) 34. a) b) c) d) 35. a) b) c) d) 36. a) b) c) d) 37. a) b) c) d) 38. a) b) c) d) 39. a) b) c) d) 40. a) b) c) d) Galdera zitala Lo arina Erabaki kankailua Hegazti harraparia Zein ez da pisu neurri bat? (lexikoa) Tona Arroa Libra Dema Hurrengo hitz bikoteetako batek ez du zentzurik. Zein da? (lexikoa) Kolore mingotsa Paper latza Kristal gardena Ur arrea Hurrengo hitz bikoteetako batek ez du zentzurik. Zein da? (lexikoa) Plater sakona Begi malkartsuak Izter guria Txakur zorriztoa Pta. da pezeta hitzaren ... (lexikoa) laburpena laburketa laburgarria laburdura Ondokoak denak dira frutak, bat izan ezik (lexikoa) okarana madaria mailukia goroldioa Nik ez zaitut lagundu, ba! Zoritxarrez ez naiz hain ... (lexikoa) ahalketia ahalkea ahaltsua ahalketsua Dirutza handia tartean zela, bi abere haiek gogor leihatu ziren ... hartan (lexikoa) langintza olgeta jolas demaZuzenketa orria: 21. a / 22. a / 23. d / 24. d